Geen producten (0)

Hoe geef je een intieme massage?

Hoe geef je een intieme massage?

Intieme massage is niet alleen een geweldige manier om in de stemming te komen met je partner, het is ook een vorm van voorspel die jullie dichter bij elkaar zal brengen. Een sensuele massage gaat veel verder dan een snelle onhandige poging of zelfs een langdurige zoensessie als het gaat om verdieping van je relatie - zowel fysiek als emotioneel.

Het is niet altijd gemakkelijk om die eerste vonk met een partner vast te houden naarmate de jaren verstrijken, waarbij vertrouwdheid soms resulteert in een afnemend seksleven en vervolgens een gebrek aan intimiteit. Een nieuwe ervaring uitproberen, of dat nu het introduceren van seksspeeltjes in de slaapkamer is of experimenteren met intieme massage, kan helpen om het vuur weer aan te wakkeren en je helpen beter te begrijpen hoe je kunt voorzien in de behoeften van je partner als het om plezier gaat.

Hoewel succesvolle intieme massages niet moeten worden gedefinieerd door een strikte reeks regels - het gaat tenslotte allemaal om ontspannen en plezier maken - zullen deze deskundige tips van massagetherapeuten, seksuologen en relatiedeskundigen je helpen je intieme massagetechniek aan te scherpen, met bewegingen die zijn ontworpen voor een diepere verbinding.

Wat is een intieme massage en waarom zou je het proberen?

Een intieme massage is een vorm van voorspel die gericht is op het geven van genot door middel van strelen, strelen en wrijven van je partner. Ook bekend als sensuele massage of erotische massage, het uitvoeren van een intieme massage op je wederhelft omvat het gebruik van massagetechnieken om ze op te winden, en kan al dan niet eindigen in orale of penetrerende seks. Massages zijn - over het algemeen - plezierige ervaringen die ontspanning bevorderen, maar het toevoegen van een seksueel element kan het genotsniveau naar nieuwe hoogten tillen en intimiteit opbouwen.

"Een sensuele massage geven en ontvangen met je partner kan je band echt versterken", vertelde seks- en relatie-expert bij UberKinky Ruby Payne ons. “Stresshormoonspiegels, ook wel cortisol genoemd, worden tijdens een massage ook verlaagd, terwijl oxytocine wordt verhoogd.” Wanneer oxytocine - ook wel het 'liefdeshormoon' genoemd - vrijkomt, hebben we gevoelens van warmte, ontspanning en tevredenheid, blijkt uit onderzoek van Psychol Sci. Wanneer we tijdens een gedeelde ervaring worden overspoeld met oxytocine, is het geen verrassing dat het onze band met de ander versterkt.

Als het uitproberen van een intieme massage een nieuwe ervaring is voor jou en je partner, zal dit ook helpen om intimiteit op te bouwen, legt psychotherapeut Caron Barruw uit. “Je partner op een nieuwe manier aanraken kan liefdevol, sensueel, ontspannend aanvoelen - of alle drie. Het geeft koppels vaak de kans om op een andere manier over elkaars lichaam te leren, wat, vooral in langdurige relaties, fris, opwindend en intiem kan aanvoelen.

Hoe geef je een intieme massage?

Hoewel de typische seksuele fantasie kan bestaan uit het lanceren van een aantal sexy posities in de greep van passie, kan de realiteit heel anders zijn, en het is normaal om je een beetje ongemakkelijk te voelen wanneer je iets nieuws probeert op seksueel gebied. Het belangrijkste is dat een open en eerlijk gesprek met je partner over hoe je je voelt en wat je zou willen ervaren de sleutel is. Gecombineerd met deze door experts geleide tips over massagetechnieken, zal het je helpen je flow te vinden en je zelfverzekerder te voelen.

Zorg voor de juiste sfeer

Als het erom gaat de basis te leggen voor een intieme massage, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de stemming goed is en de ervaring zo naadloos mogelijk verloopt.

Locatie: De slaapkamer is de voor de hand liggende keuze (hoewel je misschien wat handdoeken wilt neerleggen om beddengoed te beschermen), maar we raden je aan om ook de woonkamer te overwegen. Het is waarschijnlijk niet alleen een andere omgeving dan je gewend bent als het gaat om intimiteit, maar er is ook meer ruimte in de woonkamer om je te bewegen.
Geur: Geur kan een krachtig hulpmiddel zijn om te ontspannen en kan jou en je partner helpen ontspannen - dus het is belangrijk om een rustgevende geur te kiezen, zoals lavendel of roos. Kies voor essentiële aroma's, zoals kaarsen of oliën.
Geluiden: Volledige stilte, waarbij elk geluidje afleid is niet bevorderlijk voor ontspanning. Zachte muziek zorgt niet alleen voor een rustige sfeer, maar kiezen voor nummers die jullie allebei leuk vinden kan helpen om jullie band te versterken. Zet misschien een gepersonaliseerde afspeellijst voor jullie beiden met de favoriete ontspanningsmuziek van je partner.
Verlichting: Creëer een gezellige sfeer met gedimde verlichting - blijf uit de buurt van grimmige en felle lichten. Ook hier kunnen kaarsen helpen. Het is belangrijk dat je vanaf het begin de toon zet, dus steek die kaarsen aan en creëer een ontspannen sfeer voor jullie beiden.
Olie: Smeren is een must. Investeer in massageolie van goede kwaliteit om brandwonden door wrijving te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de ervaring soepel verloopt, moet je olie en glijmiddel voor intieme gebieden gereed hebben voordat je met de massage begint.

Begin vanaf de bovenkant

Hoewel er geen goede of foute plek is om een massage te beginnen, kan het handig zijn om een routine in gedachten te houden. Begin vanaf de bovenkant van de nek en spuit net genoeg olie om je handpalmen te bedekken, masseer dan sensueel de zijkanten en achterkant van de nek, werk je een weg naar de schouders en middenrug. Vul indien nodig de olie bij en werk dan naar beneden in cirkelvormige, diepe bewegingen, en zorg ervoor dat je je partner echt voelt.

Als alternatief kun je ook eens met de voeten beginnen. Begin voorzichtig met een cirkelvormige beweging met je duimen rond de voetzolen om je partner te ontspannen. Werk je een weg omhoog langs het been met je handpalmen om de druk te verhogen.

Bouw de druk op

We raden aan om langzaam te beginnen, voordat je de bewegingen door elkaar haalt. Langzaam en gestaag wint de race. Neem in het begin de tijd om je partner te masseren. Hoe langzamer de massage, hoe meer ontspannen de ontvanger.

Een goede massage is als seks. Het moet langzaam beginnen, crescendo naar een climax en subtiel eindigen terwijl jullie daarna allebei ontspannen. Natuurlijk is een groot deel van het uitvoeren van een goede massage - net als het geven van seksueel genot - intuïtief. Doe wat goed voelt en lees de signalen van je partner om het tempo te bepalen en wanneer je dingen moet aanpassen.

Gebruik verschillende bewegingen

Wissel de bewegingen af met behulp van vingers, handpalmen en vuisten om variatie aan de massage toe te voegen. Je hoeft niet diep te graven met vingers en duimen - langzaam glijden met een zachte vuist of onderarm is net zo effectief. Effleurage (glijdende bewegingen) of petrissage (knedende bewegingen) zijn het beste. Een stevige aanraking en constante druk.

Zorg er tijdens het masseren voor dat je altijd ten minste één hand op je partner houdt. Dit zal helpen bij de sensualiteit. Hun geest zal geen tijd hebben om af te dwalen naar wat de volgende stap zal zijn, aangezien je het al aan het doen bent. Zoveel mogelijk contact onderhouden is een goed advies, omdat het verbreken van het contact de massage kan verstoren.

Werk terug naar het lichaam

Als je eenmaal een volledige rub-down hebt gedaan, werk je je een weg terug naar het lichaam vanaf de achterkant van de hielen helemaal naar de top in langzame, geleidelijke masserende bewegingen. Je kunt je dan concentreren op verschillende erogene zones om het vuur hoger te zetten. De billen zijn altijd een geweldige plek voor sensuele massage. Je kunt dan doorgaan naar een nog intiemere massage door je tong erbij te betrekken. De tong kan het lichaam verkennen en vervolgens van achteren naar het geslachtsdeel werken om je partner echt te prikkelen.

Wanneer het juiste moment toeslaat, vraag je partner dan om te draaien. Je kunt dan de dijen van je partner aanraken om de spanning op te bouwen voordat je omhoog gaat. Blijf de buik, tepels en ten slotte geslachtsdelen masseren als dat is waar de stemming jullie beiden naartoe brengt.

Vergeet de handen niet

Het vasthouden van de hand moet je niet vergeten om verbonding te voelen, vooral tijdens een massage. Onderschat niet hoe geweldig een handmassage voelt. We gebruiken onze handen voor alles, dus het voelt fantastisch om iemand de handpalmen, knokkels en rond de vingers te laten masseren. Het is heel intiem en geeft koppels de kans om elkaars hand op een heel andere manier vast te houden.

Het is belangrijk om de vaak verwaarloosde delen van het lichaam niet te vergeten. De gebieden waarop je je tijdens een intieme massage moet concentreren, zijn niet altijd noodzakelijkerwijs de intieme delen van het lichaam, ook al kom je daar later misschien terecht. Het is goed om je te concentreren op de meest gevoelige of vermoeide gebieden, zorg te tonen voor de specifieke behoeften van je partner op dat moment om ze eerst te ontspannen, voordat je sensueel wordt!

Blijf communiceren

Het is belangrijk om tijdens de massage op de hoogte te zijn van de behoeften van je partner. Vraag of er gebieden zijn waarvan je partner wilt dat je ze meer masseert en ga naar die plek. Dit leidt niet alleen tot meer tevredenheid, maar helpt ook om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het uitvoeren van deze of toekomstige massages.

Het kan gebeuren dat als de massage eenmaal is begonnen, iemand er niet van geniet. De vraag is dan waarom? Zorg ervoor dat je stopt en erachter komt. Is het techniek, druk, ongemak - en kan het worden veranderd of niet? Sommige mensen komen er pas achter dat ze er niet van genieten als het eenmaal begint en luisteren naar de persoon is essentieel om toekomstig vertrouwen op te bouwen.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.