Geen producten (0)

Ginseng voor erectieproblemen

Ginseng voor erectieproblemen

Samen met voortijdige ejaculatie is erectiestoornis of ED een van de meest voorkomende seksuele gezondheidsproblemen bij mannen. Alleen al in de Verenigde Staten worden naar schatting 30 miljoen volwassen mannen getroffen door een of andere vorm van erectiestoornissen. Dus als je moeite hebt om een erectie te krijgen of te behouden, ben je zeker niet de enige. En als je het geluk hebt dit veelvoorkomende probleem tot nu toe te hebben vermeden, is er een reële mogelijkheid dat het op een bepaald moment in de toekomst je kwaliteit van leven kan beïnvloeden.

Het goede nieuws is dat er tegenwoordig veel opties beschikbaar zijn voor de behandeling van erectiestoornissen, waaronder door goedgekeurde medicijnen zoals sildenafil (het actieve ingrediënt in Viagra®). Een natuurlijk product dat wordt gepromoot als behandeling voor erectiestoornissen is Panax Ginseng - een medicinale wortel die wordt gewonnen uit een Oost-Aziatische plant.

Zoals de meeste natuurlijke behandelingen voor ED, is het wetenschappelijke bewijs over Panax Ginseng en mannelijke seksuele gezondheid op zijn best gemengd. Een kleine hoeveelheid onderzoek suggereert echter dat ginseng enkele voordelen kan bieden voor erecties en seksuele prestaties. Hieronder bespreken we wat ginseng is, evenals de mogelijke gezondheidsvoordelen die het voor mannen kan bieden. We hebben ook besproken hoe Panax Ginseng kan helpen bij erectiestoornissen door een betere doorbloeding te bevorderen.

Tot slot hebben we een aantal evidence-based behandelingsopties op een rijtje gezet die je kunt overwegen als je het moeilijk vindt om een erectie te krijgen of te behouden en de seksuele functie wilt verbeteren.

Panax Ginseng voor seks en erectieproblemen

  •  Panax Ginseng is een soort Aziatische ginseng die op grote schaal wordt gepromoot als supplement voor het verbeteren van de gezondheid van het hart, het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het stimuleren van de cognitieve functie en het helpen bij de immuunfunctie.
  • Bewijs voor de meeste gezondheidsvoordelen van ginseng is beperkt, hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat het kan helpen het glucosemetabolisme te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.
  • Het gerucht gaat dat Ginseng seksueel voordelen biedt, maar het meeste gepubliceerde onderzoek naar deze vermeende voordelen is van lage kwaliteit en vertoont geen sterke werkzaamheid voor het gebruik van ginseng.
  • Uit een systematische review bleek dat ginseng voordelen biedt voor erecties en seksuele functies bij mannen, maar dat deze voordelen erg klein zijn.
  • Panax Ginseng wordt als veilig beschouwd, hoewel er zeer weinig onderzoek is gedaan naar het potentieel om bijwerkingen op de lange termijn te veroorzaken.

Wat is Panax Ginseng?

Panax is de Latijnse naam voor Aziatische ginseng, een plant die inheems is in China, Korea en het Verre Oosten van Siberië. De wortels van de ginsengplant worden veel gebruikt in kruidensupplementen en hebben een uitgebreide geschiedenis in de traditionele Chinese geneeskunde. Panax Ginseng is nauw verwant aan het Amerikaanse ginseng kruid. Beide vormen van ginseng bevatten een verscheidenheid aan farmacologisch actieve componenten, ginsenosiden genaamd, die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen.

Siberische ginseng daarentegen is een geheel andere plant die deze actieve componenten niet bevat. Panax Ginseng wordt soms gepromoot als "rode ginseng" of "witte ginseng", waarbij fabrikanten van ginseng-producten af en toe verschillende gezondheidsvoordelen toeschrijven aan elk type plant. De termen "rood" en "wit" verwijzen niet echt naar verschillende planten - in plaats daarvan verwijzen ze naar ginsengwortels die op verschillende manieren zijn bereid. Het "rood" in Koreaanse rode Panax Ginseng verwijst naar een bereidingswijze van de plant. Rode ginseng wordt bereid met behulp van een waterextractie- en concentratieproces, terwijl Koreaanse witte ginseng een eenvoudiger productieproces heeft waarbij de plantenwortel eenvoudig wordt gedroogd.

Volgens het traditionele productieproces, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt, wordt ginseng gedurende zes jaar gekweekt, het vuil wordt afgeschud, de wortels gewassen en de wortel één tot drie uur gestoomd voordat hij wordt gedroogd door hete lucht en/of zon. Panax Ginseng wordt een adaptogeen genoemd - een term die in de alternatieve geneeskunde wordt gebruikt om ingrediënten te beschrijven die naar verluidt de weerstand tegen stress verbeteren en de vitaliteit verhogen. Net als veel andere kruidengeneesmiddelen, kun je Panax Ginseng vinden in tal van voedingssupplementen, alleen of met andere ingrediënten als onderdeel van een "blend".

Panax Ginseng voordelen voor mannen

Dus, biedt Panax Ginseng echte voordelen voor gezondheid en welzijn, of is het niets anders dan een hype? Net als bij veel andere natuurlijke ingrediënten die op de markt worden gebracht als alles-in-een behandelingen, staat er niet veel in de weg van grootschalig, hoogwaardig klinisch onderzoek naar de gunstige effecten van ginseng, noch voor de seksuele disfunctie van mannen, noch voor het algemene welzijn.

Er zijn echter verschillende kleinere onderzoeken naar ginseng die suggereren dat het een zekere mate van klinische werkzaamheid kan hebben, althans voor bepaalde aandoeningen. Voordat we dieper ingaan op deze onderzoeken, is het belangrijk om een disclaimer te geven. Het meeste onderzoek naar Panax Ginseng is niet bijzonder van hoge kwaliteit, met kleine steekproefomvang en studieontwerp verre van optimaal.

Dit betekent dat de meeste bevindingen het beste kunnen worden gezien als suggesties, of 'misschien', niet als bevestiging dat ginseng een effectief alternatief is voor conventionele behandelingen voor welke aandoening dan ook. Zoals het National Center for Complementary and Integrative Health opmerkt, op basis van het onderzoek dat momenteel beschikbaar is, "is ons begrip van de gezondheidseffecten van Aziatische ginseng beperkt." Desondanks suggereert onderzoek dat Panax Ginseng enkele veelbelovende voordelen kan hebben voor de gezondheid van mensen. Hier zijn er een paar:

  • Verbeteringen in de gezondheid van het hart. Een recensie gepubliceerd in het Journal of Ginseng Research in 2014 merkte op dat ginseng voordelen zou kunnen bieden voor het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlagen van cholesterol en het verbeteren van de algemene cardiovasculaire gezondheid. Hoewel dit zeker veelbelovend is, zijn sommige van de onderzoeken die in deze review zijn gebruikt, uitgevoerd met dieren, niet met mensen.
  • Betere mentale functie. Een paar kleine onderzoeken hebben een verbeterd mentaal functioneren aangetoond bij mensen die Panax Ginseng gebruikten. Echter, net als bij de gezondheid van het hart, is veel van het onderzoek naar de mentale effecten van ginseng gebaseerd op studies uitgevoerd op dieren.
  • Potentieel om diabetes te verbeteren. Een studie van 36 nieuw gediagnosticeerde diabetici zonder insulineafhankelijkheid ontdekte dat Panax Ginseng de bloedsuikerspiegel verlaagde, een verbetering van de stemming veroorzaakte en het lichaamsgewicht verminderde.
  • Verbeterde immuunfunctie. Een studie uit 2021, die ook werd gepubliceerd in het Journal of Ginseng Research, ontdekte dat het gebruik van ginseng het aantal T-cellen, B-cellen en het aantal witte bloedcellen bij gezonde volwassenen verbeterde, wat de werking van het immuunsysteem kan verbeteren.

Helpt Panax Ginseng bij erectiepoblemen?

In de loop der jaren hebben verschillende onderzoeken gekeken naar de mogelijke seksegerelateerde effecten van supplementen die ginseng bevatten.

Veel van deze onderzoeken hebben gemengde resultaten opgeleverd. Een recensie uit 2020, gepubliceerd in het World Journal of Men's Health, ontdekte bijvoorbeeld dat sommige onderzoeken aantoonden dat ginseng een verbetering van de spermakwaliteit opleverde, terwijl andere weinig of geen voordeel aantoonden. Als het gaat om erectiestoornissen, suggereert het meeste hoogwaardige onderzoek dat ginseng een zeer milde invloed heeft op het vermogen van mannen om een erectie te krijgen en te behouden tijdens seks.

In een Cochrane-review die in 2021 werd gepubliceerd, analyseerden onderzoekers negen onderzoeken waarbij 587 mannen betrokken waren met milde tot matige erectiestoornissen. De mannen waren tussen de 20 en 70 jaar oud en in alle klinische onderzoeken werden ginseng-supplementen vergeleken met een niet-therapeutische placebo. De auteurs concludeerden dat ginseng een "triviaal effect" lijkt te hebben op erectiestoornissen bij verder gezonde mannen. Ze merkten echter op dat ginseng het vermogen van mannen om succesvol seks te hebben zou kunnen verbeteren, althans volgens de zelfgerapporteerde antwoorden van deelnemers.

Er werden geen significante voordelen opgemerkt voor seksueel verlangen, seksuele opwinding of andere aspecten van seksuele gezondheid die de prestaties in bed zouden kunnen beïnvloeden. Met andere woorden, ginseng lijkt slechts milde voordelen te hebben voor erectiestoornissen, hoewel het in verband werd gebracht met verbeteringen in het algemene seksuele vermogen.

Welke Ginseng is het beste voor erectiestoornissen?

Momenteel is er geen onderzoek dat verschillende soorten ginseng of ginseng-producten vergelijkt als behandelingen voor erectiestoornissen.

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van ginseng, kun je online en in veel reformwinkels hoogwaardige supplementen vinden. Veel van deze producten worden op de markt gebracht als "ginseng-complex" -supplementen - capsules die ginseng bevatten met vitamines en mineralen.

Conclusie

Panax Ginseng wordt in verband gebracht met enkele gezondheidsvoordelen, waaronder verbetering van diabetes en bepaalde aspecten van de gezondheid van het hart. Hoewel ginseng enkele verbeteringen in ED-symptomen lijkt te veroorzaken, zijn ze erg klein en zijn ze misschien niet genoeg om jou te helpen optimale seksuele prestaties te behouden als je een matige of ernstige erectiestoornis hebt.

Over het algemeen is, net als bij veel andere kruidenremedies, de wetenschap over Panax Ginseng als supplement voor seksuele gezondheid, om het simpel te zeggen, een beetje mager. Als je een erectiestoornis heeft en deze wilt behandelen, krijg je waarschijnlijk aanzienlijk betere resultaten door evidence-based medicijnen te gebruiken dan supplementen zoals ginseng. We bieden verschillende door de FDA goedgekeurde ED-medicijnen online aan, waaronder sildenafil (het actieve ingrediënt in Viagra), tadalafil (Cialis®) en avanafil (Stendra®).

Meer weten voordat je aan de slag gaat? Onze gids voor de beste behandelingsopties voor ED gaat dieper in op wat je kunt doen om de erecties te verbeteren, van ED-medicijnen tot bekkenbodemoefeningen, vacuümvernauwingsapparaten en meer.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.